Viljattomat ja helpot kalkkunakeksit

Viljattomat ja helpot kalkkunakeksit

  

Viljattomat ja gluteenittomat koirankeksit, jotka ovat todella helpot ja valmistaa! Tähän reseptiin tarvitset kahta perusraaka-ainetta: kalkkunanjauhelihaa ja perunajauhoja. Keksit maistuvat nelijalkaisille keksimonstereille ihan tällaisenaan, mutta pienen lisän makuelämykseen tuo halutessaan aavistus hunajaa ja ripaus suolaa.

  • Ainekset:
  • 500 grammaa kalkkunan jauhelihaa
  • 5 dl perunajauhoja
  • (1 rkl juoksevaa hunajaa)
  • (ripaus suolaa)

Tee näin:

  1. Sekoita perunajauhot sulaneeseen kalkkunamassaan, kunnes seos on hyvin sekoittunut ja taikinamainen.
  2. Ota taikinasta osa kerrallaan työstettäväksi, säilytä loppuosa taikinasta jääkaapissa.
  3. Jauhota leivonta-alusta perunajauhoilla ja kauli taikinasta ohuita keksejä. Hyvin jauhotettu alusta helpottaa keksien irrottamista ja liikuttelua.
  4. Paista keksejä uunin yläosassa 175 C 15-20 minuuttia. Kekseistä saa tulla rapsakoita ja kuivia.
  5. Anna keksien jäähtyä hyvin ennen pakkaamista.
  6. Lihaa sisältävänä tuotteena suosittelemme koirankeksien säilyttämistä viileässä ja käyttämistä muutamassa päivässä.



Näitä tarvitset

Itsetehdyt koirankeksit juustolla