Viljattomat ja helpot kalkkunakeksit
Viljattomat ja gluteenittomat koirankeksit, jotka ovat todella helpot ja valmistaa! Tähän reseptiin tarvitset kahta perusraaka-ainetta: kalkkunanjauhelihaa ja perunajauhoja. Keksit maistuvat nelijalkaisille keksimonstereille ihan tällaisenaan, mutta pienen lisän makuelämykseen tuo halutessaan aavistus hunajaa ja ripaus suolaa.
- Ainekset:
- 500 grammaa kalkkunan jauhelihaa
- 5 dl perunajauhoja
- (1 rkl juoksevaa hunajaa)
- (ripaus suolaa)
Tee näin:
- Sekoita perunajauhot sulaneeseen kalkkunamassaan, kunnes seos on hyvin sekoittunut ja taikinamainen.
- Ota taikinasta osa kerrallaan työstettäväksi, säilytä loppuosa taikinasta jääkaapissa.
- Jauhota leivonta-alusta perunajauhoilla ja kauli taikinasta ohuita keksejä. Hyvin jauhotettu alusta helpottaa keksien irrottamista ja liikuttelua.
- Paista keksejä uunin yläosassa 175 C 15-20 minuuttia. Kekseistä saa tulla rapsakoita ja kuivia.
- Anna keksien jäähtyä hyvin ennen pakkaamista.
- Lihaa sisältävänä tuotteena suosittelemme koirankeksien säilyttämistä viileässä ja käyttämistä muutamassa päivässä.