Seitan Juhlakakku

Kokkaa koirasi kanssa ihana keväinen Juhlakakku! Tämä Kokkikoiran Juhlakakku sisältää runsaasti herkullista possua, mutta voit korvata possun tietenkin omalle koirallesi parhaiten sopivalla raaka-aineella. Näyttävä Juhlakakku on toteutettu yhteistyössä koirakakkumestari Marjon kanssa, ja innoittajana on toiminut Marjon 13-vuotissynttäreitään viettänyt Seita-shiba. 

Juhlakakku

Kakusta riittää neljälle n. 10 kg painoiselle koiralle vuorokauden ruoka-annos. 

Tarvikkeet

Irtopohjavuoka / kakkuvuoka, halkaisija 16 cm (vetoisuus noin 1 litra)

Kakkutaikina

  • 2 x 500 g Kennelrehun possua (possu raaka)
  • 2 kananmunaa
  • 400 g porkkanaa

Koristeluun

  • 1 porkkana
  • 6 pekoniviipaletta
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 tl gelatiinijauhetta
  • 0,5 dl vettä
  • muutama pinaatin lehti



Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 225 °C asteeseen. Voitele ja jauhota pieni rengaskakkuvuoka. Vuoan voiteluun voita tai muuta rasvaa ja korppujauhoa, tai koiran ruokavalion mukaan esim. riisijauholla. Ylimääräisen jauhon voit lisätä taikinan sekaan.
  2. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita tämän jälkeen kulhossa keskenään liha, porkkanaraaste ja kananmunat. Siirrä taikina valmiiksi jauhotettuun vuokaan. Anna taikinakulho apukokille esipestäväksi.
  3. Paista kakkua noin 50 minuuttia tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn hammastikkuun ei tartu enää taikinaa. Vinkki! Laita uunin pohjalle uunipelti tai muu reunallinen astia valuvan rasvan varalta.
  4. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen koristelun aloittamista. Jos kakun pinta on tullut uunissa hieman pyöreäksi, pinnan voi leikata suoraksi, jolloin koristelu on helpompaa. Ja apukokit tarjoavat jälleen tarvittaessa maisteluapua!

Koristelu

  1. Irrota rengasvuoan reuna, mutta älä vielä laita sitä tiskiin. Raasta yksi porkkana hienoksi raasteeksi ja sekoita raaste maustamattomaan tuorejuustoon. Levitä kakun päälle ohut kerros maustamatonta tuorejuustoporkkanaseosta. Jätä loput odottamaan kakun reunojen koristelua.
  2. Irrota pekoninviipaleet toisistaan. Kierrä pekonista ruusu ja leikkaa se kahtia. Kauniimman lopputuloksen saamiseksi, voit hieman avata terälehtiä ennen paikoilleen asettelua. Asettele pinaatinlehdet terälehdiksi ja pekoniruusut lehtien päälle. Laita vielä vuoan rengas takaisin paikoilleen.
  3. Liota 3 tl gelatiinipulveria ja 2 rkl vettä ja sekoita. Anna seoksen turvota hetken. Laita seos tämän jälkeen 30 sekunnin ajaksi mikroon. Lisää seokseen vielä 0,5 dl vettä. Valuta gelatiininestettä lusikkaa apuna käyttäen kakun pinnalle, jotta koristeet saavat mukavan kiilteen. Laita kakku vähintään tunniksi jähmettymään jääkaappiin.
  4. Ennen tarjoamista levitä kakun reunoille vielä loput tuorejuustoporkkanaseoksesta.
  5. Nauti hartaudella ja hyvässä seurassa!

Resepti ja kuvat: Marjo Puranen
Apukokit: @inaridou (IG)

Näitä tarvitset


Hugon bataattipiparit