Itsetehdyt koirankeksit juustolla

 Näihin kekseihin oman tujauksensa tuo lisäys juustoa – kukapa koira ei juustosta tykkäisi?

Koska kekseissä on käytetty juustoa, ne kannattaa antaa lahjaksi pian valmistamisen jälkeen. Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa muutaman viikon.


Ainekset: 

  • Noin 120 g nippu persiljaa varsineen hienoksi silputtuna
  • Iso porkkana raastettuna
  • 60 g cheddarjuustoa tai mitä tahansa voimakasta, kovaa juustoa raastettuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl kokojyvävehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5-2 dl kanalientä tai vettä
  • Luunmuotoinen piparimuotti

Tee näin: 

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Päällystä pari peltiä leivinpaperilla.
  2. Sekoita persiljasilppu, porkkanaraaste ja juustoraaste keskenään. Kaada seoksen joukkoon öljy.
  3. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ja vaivaa jauhoseoksen joukkoon persiljaseos. Lisää joukkoon vähitellen kanaliemi tai vesi. Sekoita kunnes taikina on tasaista ja sopivan paksua.
  4. Vaivaa taikinaa ensin käsin, jonka jälkeen kaada se jauhotetulle pöydälle. Kaulitse taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy. Ota taikinasta muotilla luunmuotoisia keksejä ja nostele ne pellille.
  5. Paista keksejä noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kovia ja reunoilta kullanruskeita. Jäähdytä.


 

Maksanameja monella tapaa