Näihin kekseihin oman tujauksensa tuo lisäys juustoa – kukapa koira ei juustosta tykkäisi?
Koska kekseissä on käytetty juustoa, ne kannattaa antaa lahjaksi pian valmistamisen jälkeen. Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa muutaman viikon.
Ainekset:
- Noin 120 g nippu persiljaa varsineen hienoksi silputtuna
- Iso porkkana raastettuna
- 60 g cheddarjuustoa tai mitä tahansa voimakasta, kovaa juustoa raastettuna
- 3 rkl oliiviöljyä
- 5 dl kokojyvävehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1,5-2 dl kanalientä tai vettä
- Luunmuotoinen piparimuotti
Tee näin:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Päällystä pari peltiä leivinpaperilla.
- Sekoita persiljasilppu, porkkanaraaste ja juustoraaste keskenään. Kaada seoksen joukkoon öljy.
- Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ja vaivaa jauhoseoksen joukkoon persiljaseos. Lisää joukkoon vähitellen kanaliemi tai vesi. Sekoita kunnes taikina on tasaista ja sopivan paksua.
- Vaivaa taikinaa ensin käsin, jonka jälkeen kaada se jauhotetulle pöydälle. Kaulitse taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy. Ota taikinasta muotilla luunmuotoisia keksejä ja nostele ne pellille.
- Paista keksejä noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kovia ja reunoilta kullanruskeita. Jäähdytä.
